IMG_20170628_222426_577.jpg

Olen Mikkelistä kotoisin oleva kuvataiteilija. Työskentelen Helsingissä ja luonnon rauhassa mökillä Savossa. Vuodesta 2015 lähtien olen pitänyt aktiivisesti näyttelyitä eri puolilla Suomea. Olen toiminut vapaana taiteilijana kaksi vuotta. Perinteisen näyttelytoiminnan lisäksi olen ollut teoksillani mukana monenlaisissa poikkitaiteellisissa projekteissa, etenkin musiikki- sekä elokuva- ja tv-alan tuotannoissa. Teokseni ovat olleet esillä muun muassa KUUMAA-yhtyeen promokuvissa ja levynkansissa, elokuvien ja tv-sarjojen lavastuksessa sekä Ruisrockin backstagella pääesiintyjien tiloissa. Olen tehnyt yhteistyötä sisustussuunnittelijoiden kanssa luoden asiakkaiden tarpeisiin erityisesti sopivia teoksia ja kokonaisuuksia, ja teoksiani on hankittu myös erilaisiin työympäristöihin. Omana vapaaehtoistyönä tein maalaussarjan Naisten Linjalle. Koen nämä projektit valtavan rikastuttaviksi ja olen hyvin avoin kaikenlaiselle uudelle yhteistyölle.

Rakastan vettä, kaloja ja neonvärejä, tarvitsen hiljaisuutta, tyhjyyttä ja osa-aikaista erakkoelämää. Jumaloin Edith Södergrania. Minua kiinnostavat abstraktit kokemus- ja aistimaailmat, joiden kankaalle avaama tila on tulvillaan voimakkaita energioita ja tuntemuksia. En koe olennaiseksi avata ja selostaa omaa kokemustani teoksistani jotta pystyn tarjoamaan katsojille vapauden puhtaasti subjektiivisille kokemuksille. Mielestäni vapaus ja leikki on ehdottomasti tärkeämpää kuin valmiiksi pureskeltu ja johdateltu tulkinta. Jokainen teoksen ja katsojan vuorovaikutuksessa syntyvä tunne on tärkeä ja ainutlaatuinen.

Tärkeimpiä inspiraation lähteitäni ovat omat visuaaliset näkyni. Elän vahvasti sisäisesten näkyjen maailmassa, jossa värit, valot ja muodot luovat omaa ulottuvuuttaan. Ilmaisen ne maalien ja pigmenttien avulla väreinä kankaalle. Värit ovat voimakas ilmaisukeino; ne ovat tulta, sisäistä paloa ja intohimoa. Visuaalisen nautinnon lisäksi koen että ne välittävät myös kaikkein perustavimpia ajatuksia ja tunteita. Teokseni henkivät empatiaa, ymmärrystä, rakkautta, kunnioitusta, rohkeutta ja hyväksyntää—valtavia jyllääviä voimia, jotka ovat kauniita ja helliä, mutta ennen kaikkea vahvoja ja tärkeitä arvoja, joita ei tässä kovassa ja kylmäkiskoisessa maailmassa voi koskaan liikaa korostaa.

Maalatessa ajatukset ja kiire vaimenevat, ja tunnen puhdistuvani ja rentoutuvani kuin meditaatiossa. En mieti mitään, mutta työstän jotain syvemmällä piilevää. Mitä ristiriitaisimmissa ja haastavimmissa tilanteissa omassa elämässään pyörii, sitä tasapainottavampaa ja rauhoittavampaa jälkeä maalaa. Södergranin sanoin ” Minä en tee runoja, vaan minä luen itseäni, runoni ovat minulle tie omaan itseeni.”


Elisa Serafia is a visual artist based in Helsinki, Finland. She paints abstract and colorful paintings. Serafia's art expresses strong emotions and forces. Her painting process is very meditative and intuitive. The most important themes of Elisa Serafia's art are love, compassion, balance, femininity, empathy and gentleness. Serafia uses acrylics, pigments and spraypaints on canvas. She gets inspiration from her visions and dreams. She loves water, pisces and neon colors. Artist has several on-going exhibitions currently in Finland.

If you are interested in artwork, comission or collabration, you are warmly welcomed to contact her via email.